Hakket oksekød med kartoffelmos i ovn

Hverdagsmad så det basker: hakket oksekød stegt med ketchup og paprika og bagt i ovnen med et lækkert låg af kartoffelmos. En meget enkel ret, der er proppet med smag.

  • Retten er klar til servering
  • Under låget af kartoffelmos gemmer der sig lækker hakket oksekød
  • Rillerne i overfladen bliver dejligt sprøde i ovnen

Til 2 personer

Til kartoffelmos

Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre.

Imens kartoflerne koger, laves kødfyldet.

Hak løg fint, og svits løgstykkerne i lidt smør, til de er gennemsigtige. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af. Kom hvidløgspulver og paprika i, og svits det ganske kort. Tilsæt ketchup og vand, og lad det simre lidt. Smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra de kogte kartofler, og mos dem godt sammen med smør og mælk, og smag til med salt og peber.

Kom kødfyldet op i et ildfast fad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Du kan evt. bruge en gaffel til at lave riller i kartoffelmosen, så der bliver nogle sprøde bidder. Bag retten ved 225 grader i 25-30 minutter.

Indsendt af
d.
11.03.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.