Koldhævet grydebrød

Det her koldhævede grydebrød er både lækkert og nemt. Det har fået sit navn, fordi det skal bages i en gryde i ovnen, og dejen skal bare røres sammen og stå på køl i et lille døgns tid, og så er den klar til at blive bagt.

  • Dejligt nemt grydebrød
  • Dejen er koldhævet, og det giver masser af smag til brødet
  • Brødet bages i en gryde, som holder på fugten.

Til 1 stk

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør, til dejen er ensartet. Den skal være våd. Dæk den til, og stil den i køleskabet i et lille døgns tid eller natten over.

Tag dejen ud af køleskabet. Lad den varme op til stuetemperatur.

Stil en gryde (f.eks. af støbejern) i ovnen, og opvarm den til 230 grader. Kom forsigtigt dejen ned i den meget varme gryde, sæt låg på, og stil gryden tilbage i ovnen.

Bag grydebrødet i 30 minutter med låg og yderligere ca. 15 minutter uden låg.

Lad det køle af, før du skærer i det.

Indsendt af
d.
21.02.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.