Lasagne med aubergine-plader

En skøn lasagne med oksekød og aubergine-plader, der erstatter de klassiske lasagneplader, og som både giver en lækker smag og gør retten sundere. På toppen er der drysset med rasp og revet ost, der tilsammen giver en dejlig sprød skorpe.

  • Lækker lasagne med aubergine-plader, der er stegt i hvidløgsolie.
  • Her er auberginerne lagt ud som lasagneplader
  • Toppet med rasp og revet ost, der giver en sprød skorpe.
  • Skøn lasagne med aubergine.

Til 4 personer

Hak løg og halvdelen af hvidløgene fint, og svits dem i lidt olie i en gryde. Kom det hakkede oksekød i gryden, og brun kødet. Kom så hakkede tomater, tomatpure, vand og bouillon i gryden, og rør godt rundt. Krydr med basilikum, timian, salt og peber. Lad kødsovsen stå og simre ved svag varme.

Hak hvidkålen i fine strimler, og svits det i lidt olie på en pande, indtil det er gennemsigtigt og lidt gyldent. Kom det så op i kødsovsen, og bland det hele godt sammen.

Skær skiver af auberginerne på langs på ca. 1 cm i tykkelsen. Kom lidt olie i en lille skål, pres resten af hvidløget heri, og rør rundt. Pensl aubergineskiverne med hvidløgsolien, og brun dem på panden, indtil de er gyldne.

Saml nu lasagnen. Kom lidt mornaysauce i bunden af et ildfast fad, og hæld så lidt kødsovs ud over. Placer aubergineskiverne ligesom lasagneplader, og fortsæt med at lave lag, indtil der ikke er mere tilbage.

Drys lidt rasp på toppen, og top til sidst med revet ost. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Indsendt af
d.
21.12.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.