Rødkålssalat med appelsin og æbler

Super nem opskrift på en smuk rødkålssalat med friske æbler og appelsin i skiver. Der er også appelsinsaft i dressingen, som både er fedtfattig og utrolig enkel. Salaten toppes af med sprøde ristede hasselnødder, der giver ekstra knas.

  • Dejlig rødkålssalat med en skøn sød og syrlig dressing
  • Ud over rødkål indeholder den appelsin, æble og hasselnødder
  • Salaten kan laves med og uden mynte

Til 4 personer

Dressing

Rist hasselnødderne på en tør pande, til de har fået lidt farve. Lad dem derefter køle af.

Snit rødkålen fint. Skær skrællen af appelsinerne, halver dem, og skær dem i skiver. Skær æblerne ud i små stænger, og vend dem straks med appelsinerne, så de ikke bliver brune. Hvis du anvender mynte, så pluk muntebladene af stilkene, og hak dem. Vend mynten og rødkålen sammen med æble og appelsin, og drys hasselnødderne over lige inden servering.

Dressing:
Halver appelsinen, og pres saften ud. Tilsæt honning, olie og hvidvinseddike, og smag til med salt.

Server dressingen ved siden af salaten, eller bland den i.

Indsendt af
d.
13.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.