Makiruller

Makisushi er en overordnet betegnelse for sushiruller, hvor indholdet rulles ind i plader af noritang.

Indholdet kan varieres efter ønsket smag og udseende. Man kan bruge både fisk, skaldyr eller grøntsager. Lav én slags med dine favoritingredienser eller kreér en festlig, mangfoldig sushimenu.

  • Kun fantasien sætter grænser og det er sjovt at prøve forskellige sammensætninger.

Ingredienser

  • noritang-plader
  • fisk eller skaldyr efter smag (f.eks. laks, hellefisk, krabbestænger). Fisken skal have være frosset i mindst 24 timer, men anvendes optøet
  • grøntsager efter ønske (f.eks. gulerod,agurk, rød peber eller forårsløg)
  • sushiris
  • riseddike
  • evt. flødeost mayonnaise eller creme-fraiche

Redskaber

Tilbehør

Man bruger en bambusmåtte til at lave rullerne. Det er en god ide at pakke din bambusmåtte ind i cellofan.

Placer en plade noritang på sushimåtten med den ru side opad.

Lav en riskugle og placer den midt på noritang-pladen. Fordel risen i et tyndt lag nogenlunde ligeligt ud over hele pladen, bortset fra de øverste 2 cm, som bruges til at lime sushirullen med til sidst.

Placer en strimmel fisk eller krabbe ca. 5 cm over bunden af pladen. Derefter kan du langs med fisken placere tynde strimler af 1-3 forskellige udskårne grøntsager. Her kan man være kreativ og tænke i både smag og farve.

Læg evt. også en smal stribe dressing, cremefraiche eller mayonnaise.

Brug måtten til at rulle den nederste del af risen op over fyldet med et fast tryk, dog uden at trykke den flad. Rul så videre indtil du når toppen. Fugt de øverste 2 cm med vand så den klistrer og luk så rullen.

Med en skarp kniv skæres rullen i 6-8 stykker. Så lægger du hvert enkelt stykke med fladen opad og der kan serveres. Sådan gør man med hver enkelt rulle.

Eksempel på sammensætning af ingredienser:
Ca. 50 g hellefisk, som skæres i små aflange stykker.
Flødeost(naturel eller krydret).
En smule avokado, som skæres i stænger og hældes lidt citron over.
Agurk som skrælles og skæres i stænger.

Man kan også lave en vegetarisk udgave:
Agurk, gulerod og sukkerærter i fine stænger med wasabi/chili.
Flødeost.

Indsendt af
d.
17.01.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.