Ingefærsorbet

Kan man kombinere ingefær og is spørger du nok dig selv, men ja det kan man sagtens!

Ingefær har været dyrket i flere tusind år, og er kendetegnet ved den knoldede rodstok, som både kan anvendes i madlavning, men også som naturmedicin mod sygdomme og muskelskader. I denne opskrift giver vand og sukker et sødt touch til ingefæren, som sammen med limesaften giver et fantastisk resultat.

  • En dejlig portion ingefærsorbet.

Til 4 personer

Kog vand og sukker sammen i en gryde. Skær skrællen af ingefæren og skær ingefæren i tynde skiver. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og ingefærskiverne kommes ned i gryden. Riv desuden skallen af limefrugterne ned i gryden. Lad blandingen trække i køleskab i 20 minutter.

Tilsæt saften fra limefrugterne og si blandingen over i en skål.
Kør ingefærsorbeten på ismaskinen til den har den ønskede konsistens.
Hvis du ikke har en ismaskine, kan du stille sorbeten i fryseren og røre i den løbende, så den ikke krystaliserer.

Pynt evt. med mynteblade ved servering.

Indsendt af
d.
20.03.12.
Kategori:

Lav selv den lækreste is

De bedste ismaskiner

De bedste ismaskinerEn god ismaskine gør en kæmpe forskel for resultatet, så hvis du elsker is er du nødt til at have en ordentlig maskine.Find de bedste på Gelateria.dk



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.