Forloren hare i stegeso

En god, gammel klassiker som forloren hare går man aldrig galt i byen med. Prøv at bage den i stegeso, så smagen fra baconskiverne kan få lov til at synke langsomt ned i farsen.

  • Forloren har med gylden bacon.
  • Her er haren klar til at komme i ovnen.
  • Et kig i stegesoen.
  • Haren skæres i skiver og serveres.
  • Kogte kartofler, brun sauce og forloren hare.

Til 5 personer

Sauce

Tilbehør

Forbered stegesoen

Fyld stegesoen med vand (både overdel og underdel), og lad den stå i blød i minimum 15 minutter.

Haren

Hak løget, og rør det sammen med det hakkede kød, æg, mel og halvdelen af fond'en. Tilsæt salt og peber, men husk, at bacon'en også er salt.

Form farsen til et farsbrød, og læg baconskiverne over.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Hæld vandet ud af stegesoen, og læg rodfrugterne i bunden. Læg den forlorne hare ovenpå.

Bland resten af fond'en med vand, og hæld det i stegesoen. Bunden af rodfrugter skal helst sørge for, at haren ikke rører vandet alt for meget (bunden af kødet må godt røre vandet).

Læg låg på stegesoen, og sæt den i ovnen på 140 grader i 3 timer. Den sidste halve time tages låget af, og ovnen skrues op på 200 graders varmluft, så bacon'en bliver sprød.

Lad den forlorne hare trække, mens saucen laves.

Sauce

Si væsken fra stegesoen gennem en sigte ned i en gryde. Bring det i kog. Ryst eller rør hvedemel og vand sammen. Rør meljævningen i saucen. Tilsæt fløde og ribsgele. Smag til med salt og peber, og giv saucen farve med kulør. Lad den koge ind til den ønskede konsistens.

Servering og tilbehør til forloren hare

Servér forloren hare med saucen, kogte kartofler og ribsgele. Rodfrugterne og løgene fra stegesoen kan også serveres til.

Indsendt af
d.
06.02.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.