Skindstegt makrel

Makrel er ikke bare sundt, det smager også helt fantastisk. Skindet bliver nemlig sprødt og lækkert, når man skindsteger det - næsten som en slags fiske-flæskesvær.

  • Her kan man rigtigt se makrellernes sprøde skind.
  • Fisken steger på panden.
  • Klar til servering.

Til 2 personer

Lav 3-4 rids/snit i makrelfileternes skind - det forhindrer dem i at bøje for meget sammen når de steges. Der skal kun lige skæres igennem skindet - ikke for meget ned i kødet.

Drys kødsiden med salt og peber.

Kom 2 spsk smør og 2 spsk olie på en pande. Steg 2 af makrelfileterne deri med skindsiden nedad i 3-5 minutter, afhængig af fileternes størrelse/tykkelse. Vend dem, og steg på kødsiden i 10-20 sekunder. Tag de skindstegte makreller af panden, og gentag processen for de resterende fileter.

Server straks, mens de stadig er varme, og skindet er sprødt.

Indsendt af
d.
18.08.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.