Italiensk brød

Ingredienser

Smuldr gær i en skål, tilsæt salt og lad det opløse gæren (det virker!) Tilsæt vandet, olivenolien, sukker og, lidt efter lidt,
pastamelet. Gem en håndfuld som brødet skal drysses med til sidst.

Derefter kommes pizzamelet i. Ælt dejen 10-15 minutter til den er smidig. Grundighed her er meget vigtigt for et vellykket resultat.

Stil derpå dejen til hævning med et vådt viskestykke over i 5-10 timer (jo længere des bedre). Når den er klar slås dejen ned og formes derpå til et aflangt brød. Lad det efterhæve en times tid.

Rids så brødet på langs med et barberblad og tryk det let sammen igen. Pensel med vand, og drys lidt pastamel over brødet.

Kom det i en kold ovn, og sæt temperaturen til 225 gr. Bag brødet i 35 minutter. Sluk ovnen og giv det 10 minutters eftervarme i ovnen.
Eller kom brødet i en opvarmet ovn ved 225 gr. og bag det i 35 minutter (det tager mere strøm ! og er ikke bedre) Når brødet er klart, lyder det hult, når man banker på det. Sæt det på en rist og
lad det køle af.

Indsendt af
d.
29.10.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.