Maki opskrift

De populære makiruller er obligatoriske i en alsidig sushi-menu. Fyldet kan varieres og i denne udgave sammensættes frisk tun, agurk og avocado simpelt og effektivt til en palet af ferske farver og smagsnuancer. Avocadoen giver i øvrigt en cremet konsistens, som klæder sushien.

  • Maki som både smager og ser godt ud.

Til 2 personer

Fyld

Til serveringen

Fedtfattig

Start med at koge risen efter anvisningen på pakken. Normalt skal man fylde vand i, så det stiger 2½-3 cm over risen. Kog risen i ca. 20 minutter med 1 tsk salt eller følg anvisningen på pakken. Fordel risene ud over en stor tallerken.

Imens risen afkøles, kan marinaden gøres klar. Riseddiken hældes i en skål (gerne af plastik) og blandes med salt og sukker. Når risen er blevet kold nok til at arbejde med, kan den kommes i marinaden. Rør godt rundt, så risen bliver ordentligt marineret.

Derefter er risen klar til at blive anvendt i sushi.

Skær avocado og agurk i tynde stænger og gør det samme med fisken. Tunfisken skal have været frosset ned i mindst 24 timer før den bruges. Læg 1 nori plade (med den ru side opad og den glatte side nedad) på bambusmåtten og læg en håndfuld ris på midten af pladen. Det er nemmest at arbejde med risen, hvis man har vand let tilgængeligt og hele tiden kan fugte sine hænder. Brug gerne et køkkenhåndklæde til at tørre med, når du skal tage en ny nori plade.

Tryk risen ned, så den dækker hele pladen bortset fra de øverste 2 cm, som skal bruges til at lime tangen sammen. Læg 1 stang avocado, agurk og tunfisk på langs 2 cm over den nederste del af risen. Ved hjælp af bambusmåtten rulles noripladen sammen. Fugt de 2 sidste centimeter med vand og pres ned på rullen. Derefter skulle maki-rullen være klistret sammen og klar til at skære i 6-8 mindre stykker med en god kniv.

Indsendt af
d.
12.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.