Tilbehør - side 3

En simpel og særdeles anvendelig grundopskrift på kartoffelmos, klassisk og populær. Lav den som den står her eller varier som du lyster med f.eks. rodfrugter eller krydderurter.

Lækre grøntsagsspyd med alt, hvad hjertet begærer: Kartofler, squash, tomater og løg. På den måde kan du samle alt dit skønne tilbehør på ét spyd, som både kan tilberedes i ovnen eller på grillen.

Disse skønne grønne ris er lavet med bl.a. spinat, persille og løg, så de er helt perfekte, når der skal lidt sundere tilbehør på bordet.

Mos eller blend kogte rodfrugter for at få en lækker rodfrugtspuré. Røres der lidt parmesan og olie i får man en fantastisk smag.

Lækkert italiensk inspireret tilbehør. Server f.eks. til pastaretter og kødretter eller som en lille vegetarisk ret i sig selv.

Dejlig tomatrelish med masser af smag af tomat, løg, hvidløg og timian. Super nemt tilbehør.

Nem og lækker opskrift på bagte cherrytomater med hvidløg, balsamico, olivenolie og timian. Man blander blot det hele sammen, og så passer det sig selv i ovnen.

De fleste kender traditionel græsk tzatziki. Det smager også lækkert, når man blander gulerødder i som i denne opskrift.

Friske grønne asparges med parmaskinke, der bages i ovnen, så de bliver dejligt sprøde. De smager vildt godt som forret, snack eller tilbehør til alt fra fisk til mørbrad.

Den her guacamole med græsk yoghurt er intet mindre end uimodståelig. Den er dejligt cremet og har en frisk smag af avocado, hvidløg og lime.

Virkelig gode kartofler med parmesanost. Tilberedes i ovnen så du kan lave andre ting imens. De kan anbefales.

Spidskål og karry passer rigtig godt sammen. Dejligt tilbehør til f.eks. kylling, gris eller retter med hakket oksekød.

Lækkert tilbehør til forskellige retter. Laves af broccoli, fløde, smør og citronsaft.

Virkelig lækre kartofler, der steges i ovnen med masser af ost og bacon på toppen. Jeg serverer dem som snack med creme fraiche eller som tilbehør til kød. Mums, det er lige noget for mig.

Lav sennep selv og opdag, hvordan det i virkeligheden bør smage. Her trænger sennepsfrøenes smag nemlig rigtigt igennem. Og så er det ikke særlig svært.