Nem og lækker mad
Det er oplagt at anvende sammenkogte retter til at lave lækre måltider ud af gårsdagens rester, og fordelen er så, at maden næsten laver sig selv. Så i stedet for at anvende råt kød, bruger man bare stegt, og koger retten i lidt kortere tid. Retterne kan også piftes op med ferske grøntsager. Sammenkogte retter smager naturligvis bedst med friske råvarer. Du kan eksempelvis prøve denne lækre mørbradgryde, der også er nem at lave.
Sammenkogte retter til børn
Sammenkogte retter kan være gode til at skjule de ingredienser dine børn ikke så godt kan lide, eksempelvis grøntsager. Grøntsagerne kan pureres og blandes i sovsen, og derved får retten ekstra saft og kraft og bliver også mere sund. Retterne kan også gøres lidt mere sjove for børn, ved at tilsætte ”blæksprutter” og ”dykkere.” Blæksprutterne kan man lave af cocktailpølser, ved at skære kryds i den ene ende af cocktailpølserne helt op til midten, og stege dem med de fire ”arme” spredt ud til alle sider. På den måde krølles armene lidt, og pølsen ligner en blæksprutte. Dykkerne kan man lave ud af gulerodsskiver, der er skåret ud til smilmand. Man kan også lave børnenes bogstaver ud af gulerødder, og få dem til at prøve at finde alle deres bogstaver på tallerkenen, så de til sidst kan spise deres navn.
Sunde sammenkogte retter
Sammenkogte retter har ry for at være lidt fedende, men de kan nemt gøres mere sunde ved at erstatte de fedende ingredienser med mere fedtfattige råvarer. Eksempelvis kan fløden erstattes af mælk, og margarine kan erstattes af sundere former for fedtstof, eksempelvis olivenolie. Indeholder retten bacon kan det fede svinebacon erstattes af mere magert kalkunbacon. Retterne kan derudover tilsættes grøntsager ad libitum. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan naturligvis også bare anvende de fedtfattige opskrifter på sammenkogte retter, prøv eksempelvis denne oksekødsgryde.
Se flere opskrifter til lækre sammenkogte retter i vores kategori med gryderetter.