Spansk Klipfisk
Traditionel spansk ret på klipfisk
- 500 g klipfisk
- 8 kartofler
- 3 løg
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl olivenolie
- evt. 1/4 chili
- evt. cayennepeber
- 6 tomater
- evt. salt
Klipfisken udvandes i et døgn - skift vand et par gange.
Skær klipfisken i strimler som pommes frites. Skær løg og kartofler i skiver. Læg skiftevis lag af fisk, kartofler og løg i en kasserolle.
Hæld tomatpure ved og drys med en anelse cayennepeber. Pas på, at ingen chilifrø kommer med i gryden - fjern chilien før serveringen.
Hæld 4 dl vand og olie ved og kog en halv times tid ved svag varme.
Skær tomaterne i kvarter og læg dem ved. Lad gryden koge yderligere 10-12 minutter. Server rygende varm med baguette/flüte til.
Den portugisiske hvidvin - vino Verde er selvskreven.